Jézus tényleg tudja?

A médiumok sokszor hazudnak. Ne dőlj be. Kihasználják a hited!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

HTML

Már megkérdeztem egy helyen, de itt is kérdezném: van és mérhető-e a lélek súlya?

2011.04.04. 22:13 | Enslave | Szólj hozzá!

A bejegyzést kicsit módosítanom kellet, mert ezo barátaim jogoltak nekem.

Szóval a bejegyzésem nem tőlük származik. A gondolatot egy kedves embertársam vetette fel. Én erre a gondolatra válaszolnék. Az csak véletlen egybeesés,hogy kedves  "kolléga" megosztotta gondolatát itt : www.ezoklub.hu/index.php/topic,86.0.html

Ez az "anyag" megtalálható ugyen az ezoklub oldalán is,de én nem arra hivatkozom. Én  arra a gondolatra hivatkozom ( és használom fel) ami a problémát felvető ember fejében fogant meg.

Elsődleges kérdés az,hogy létezik-e a lélek. És ha igen akkor mit tekintünk léleknek? A tudatot, az egot? Valamiféle szubsztanciát. A lélek súlyáról teljesen felesleges beszélni amíg a lélek jelenléte nem kimutatható és meghatározható.

Igen, mondhatjuk azt,hogy a lélek független ettől a világtól és ezért nem meghatározható, de akkor mi van Phineas Cage esetével? Átment a fején egy vasrúd. Az ember teljesen megváltozott. Kiegyensúlyozott éltet élt,de a baleset után megváltozott. Teljesen ellentettje lett önmagnak. Házsártos ember lett.

Evvel ugyan felmerül a kérdés,hogy akkor a Földi létünk tényleg befolyásolja-e az üdvözülést amennyiben viselkedésünknek az agyunk szab határt és nem a lelkünk?

Amíg ezekre nem tudjuk a választ, nincs értelme a lélek súlyáról beszélni. Nem vagyok orvos. De a szív megállásával csak a vérkeringés áll le. A sejtek tovább élnek. A sejtek a vérből még fel tudják szedni a benne lévő oxigént, amit elégetnek, így hőenergia ill más anyagok lesznek belőle. Ez után elhalnak a sejtek és megkezdődik a bomlás. Rengeteg dolog okozhatja a 21 gramm kiesést. Butaság ezt a léleknek tulajdonítani. Egy egyelőre meg nem magyarázott dolgot egy másik meg nem magyarázott dologgal beazonosítani meg szimpla megtévesztés.

Egyelőre nem létezik tökéletes MI így a gép még nem hasonlítható az emberi gondolkodáshoz, illetve nem tudjuk,hogy tudat alkotható-e "lélek" nélkül. Ha igen akkor kérdés,hogy van e lelkünk?

 

"Kolléga" válasza a kérdésre:

"Vajon egy számítógépes programnak van súlya?
Sok elmélet van, milyen és merre mennyi a lélek.
Azt a rendszert találtam legjobbnak, ami azt tanítja, hogy a szellemünknek
szüksége van egy közvetítő eszközre, amivel a fizikai testhez kapcsolódik.
Az egyéniségünk, a szellemünk tehát a szoftver, ami egy processzoron fut,
az a lélek, ami az alaplapra kapcsolódik. Majd a teljes "gép" a test.
Ami önmagában "halott" anyag szellemünk (szoftverünk nélkül)
Az emberi lélek (proci) 21gramm és mikron nagyságú ikozaéder formájú.
Felületén apró, forgó cellákkal. Saját aurája van.

Ennél konkrétabbat senki nem fog neked mondani szerintem.
Maximum szebben hímez és a fékezett habzású mosóporról még nem hallott!"

A bejegyzés trackback címe:

https://jezustudja.blog.hu/api/trackback/id/tr532800356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása